Полтава Інформ

КІРА МАКОГОНЕНКО: «ДУЖЕ ПРИЄМНО, КОЛИ ТВОЮ РОБОТУ ВІДЗНАЧАЄ ВИДАТНИЙ ЛЕННОКС ЛЬЮЇС»

КІРА МАКОГОНЕНКО: «ДУЖЕ ПРИЄМНО, КОЛИ ТВОЮ РОБОТУ ВІДЗНАЧАЄ ВИДАТНИЙ ЛЕННОКС ЛЬЮЇС»
393188 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кіра Макогоненко – чемпіонка Європи у наймолодшій віковій групі та одна з найвідоміших молодих спортсменок України. Харківській школярці лише 13 років, а вона вже має у своєму доробку 57 боїв в олімпійському боксі, серед яких немає жодної поразки. Юна спортсменка поєднує заняття у школі з щоденними тренуваннями під керівництвом свого батька, чемпіона світу та Європи з кікбоксингу Артема Макогоненка.

Харків`янка вже давно стала напрочуд популярною у соціальних мережах, маючи на даний момент 157 тисяч підписників в Instagram, а її вміння не перестають захоплювати  вболівальників та спеціалістів.

29 грудня Кіра запостила відео, на якому вона однією рукою жонглює двома тенісними м'ячами, а іншою працює на боксерській пневмогруші. Виглядає вражаюче (дивитися тут)! Пост на даний момент зібрав 120 тисяч переглядів! Відео моментально запостили багато боксерських пабліків, серед яких – офіційна сторінка WBC, а популярний промоушен ONE Championship, що розвиває ММА, кікбоксинг та муай-тай, порівняв українку зі своєю зіркою Вікторією Лі.

Але далі Макогоненко продовжила дивувати. До м'ячиків та пневмогруші Кіра додала балансборд, що остаточно «порвало мережу». Цей пост набрав ще більше – 160 тисяч переглядів. Відео з Кірою на борді запостили офіційний акаунт стрімінгової платформи DAZN, американський паблік ESPN Ringside, а також Top Rank.

Родзинкою став репост від одного з найвеличніших боксерів за всю історію – британця Леннокса Льюїса. «Менні ніколи не змушував мене робити такі вправи», – написав у себе славетний чемпіон, маючи на увазі свого тренера Емануеля Стюарда. «Містере Леннокс Льюїс, дякую за те, що цінуєте мою роботу», – написала Кіра у відповідь на слова легенди. 

Прес-служба ФБУ зв’язалася з Кірою, розпитавши про той фурор, який вона спричинила в останні тижні у соцмережах, та про черговий злет її популярності.

– Кіро, чи очікувала ти, коли знімала ці відео, що вони виявляться такими популярними?

– Насправді ми з татом якось спонтанно вирішили зняти перше з цих відео, там де я б'ю пневматику і жонглюю. І тут тато запропонував додати м'ячі. У мене почало добре виходити і наприкінці тренування ми опублікували пост. Відео набрало велику кількість лайків, в мене неймовірно додалося підписників! І потім я побачила один коментар, який мене зацікавив – мовляв, а слабо додати балансборд? Ми вирішили спробувати, і це виявилося не так вже й складно, як ми спершу думали. Було дуже прикольно, до того ж ця вправа добре розвиває координацію. Ми зробили ще один пост, який став ще популярнішим, ніж попередній!

– Чи додала ти ці вправи у свій тренувальний процес?

– Зазвичай тренуванням на координацію ми приділяємо якийсь окремий день раз на тиждень. Поки що вправи, про які говорила вище, я робила лише для зйомки відео. Але на наступному спеціальному занятті, я гадаю, ми включимо цю активність у наш план.   

– Ти власноруч ведеш свої сторінки у соцмережах чи доручаєш комусь іншому?

– Instagram ми ведемо разом з татом. Іноді ще мама допомагає з текстом. Завжди разом вирішуємо, які пости виставляти. Я завжди читаю коментарі, вони мене зачіпляють за живе. Зазвичай мені їх дуже приємно читати, особливо, коли люди пишуть позитивні відгуки, а іноді й пропонують відмінні ідеї для контенту. Цікаво стежити за тим, як розвивається сторінка.

– Що відчула, коли Леннокс Льюїс зробив репост твого відео?

– Першим це побачив тато, який відразу порадував маму! Батьки були вражені, ну і я – теж! Сказати: «Вау» – це нічого не сказати (сміється). Дуже приємно спостерігати, як твої ідеї, часом спонтанні, так швидко знаходять підтримку і така велика кількість людей, і серед них видатний Леннокс Льюїс, відзначають твою роботу.

– Instagram вже приносить вам якийсь дохід?

– Так, за допомогою реклами в постах та сторіз. Це, звичайно, дуже тішить.

– Твої відео вже встигли викласти в себе чимало закордонних ЗМІ та популярних пабліків. Журналісти з-за кордону не телефонують? Або промоутери?

– Ні, поки що зі мною ніхто не зв'язувався. Ось ви перший подзвонили (сміється).

– Ти добре знаєш англійську…

– Ще лише вчуся.

– Розглядаєш можливість працювати за кордоном, чи як патріот України бачиш себе лише тут, на Батьківщині?

– Я вважаю, що місце роботи не впливає на патріотизм. Я люблю Україну, люблю своє рідне місто Харків і завжди виступатиму за українську збірну, навіть якщо пропонуватимуть щось інше.

fbu.org.ua

Теги: ФБУ,Федерація боксу,Федерація боксу України,Украина,Україна,Бокс,Федерация бокса,Федерация бокса Украины,новости бокса,новости,новини,новини боксу,спорт, новости спорта, новини спорту, спортивные новости, спортивні новини,Харків,Харьков,Леннокс Льюїс,Леннокс,Льюїс Леннокс ,Леннокс ,Льюїс Леннокс Вікіпедія,Леннокс Вікіпедія,ESPN Ringside,Top Rank,ESPN ,DAZN,ММА,WBC,Емануель Стюард,Стюард,Емануель Стюард Вікіпедія,Стюард Вікіпедія,Вікторія Лі,ONE Championship,кікбоксинг ,муай-тай,Кіра Макогоненко,Макогоненко,Бокс Кіра Макогоненко,Бокс Макогоненко
Автор: admin.sportcomua

© 2020 poltava-inform

Мої відео