Полтава Інформ

Андрій Єрмак зустрівся із радниками з питань національної безпеки лідерів Індії, Південної Африки, Туреччини, Японії та інституцій ЄС

Андрій Єрмак зустрівся із радниками з питань національної безпеки лідерів Індії, Південної Африки, Туреччини, Японії та інституцій ЄС
432362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у межах консультацій щодо ключових принципів миру зустрівся  із радниками з питань національної безпеки лідерів Індії, Південної Африки, Туреччини, Японії та інституцій ЄС у Копенгагені.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Під час зустрічі з радником Президента Європейської ради з питань зовнішньої політики Саймоном Мордью розглядались результати проміжного оцінювання прогресу у виконанні нашою державою семи рекомендацій Європейської комісії в межах підготовки до переговорів про членство України в Європейському Союзі. Очільник Офісу президента також обговорив із Саймоном Мордью підготовку до засідання Європейської ради, що відбудеться наприкінці червня, і висловив сподівання на позитивні сигнали за результатами цього засідання щодо євроінтеграційного руху України. 

Окрім цього, співрозмовники обмінялися думками про подальші кроки з метою імплементації Формули миру Президента України Володимира Зеленського та про модальності проведення Глобального саміту миру.

Також Андрій Єрмак зустрівся з радником Прем’єр-міністра Японії з питань національної оборони Такео Акібою. Керівник ОП відзначив зусилля Японії в межах головування в «Групі семи» задля мобілізації міжнародної підтримки України, а також важливі домовленості, досягнуті під час нещодавньої зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Японії Фуміо Кісіди. Андрій Єрмак подякував Такео Акібі за готовність Японії долучитися до мирного процесу. Японська сторона підтвердила передання Україні 20 автомобілів для розмінування, а також іншої нелетальної допомоги в межах гуманітарних ініціатив. Сторони також торкнулися питання гарантій безпеки для України.

Зустрівшись з керівником делегації, заступником міністра закордонних справ Індії Санджаєм Вермою керівник Офісу Президента наголосив, що Україна зацікавлена у відкритті нової сторінки відносин з Індією. Андрій Єрмак зазначив, що Україна розраховує на Індію як на впливову державу та головуючу країну в G19 і сподівається на досягнення конкретних результатів у забезпеченні глобальної безпеки.

Окремо було відзначено  результативність контактів на рівні Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Індії Нарендри Моді. У контексті обговорення питань організації Саміту миру Андрій Єрмак наголосив на важливості участі в ньому країн Глобального Півдня. Сторони відзначили важливість зустрічі, проведеної на рівні радників із питань національної безпеки, і необхідність розвитку її підсумків.

У пресслужбі зазначають, що у фокусі обговорення Андрія Єрмака із радником Президента Південно-Африканської Республіки з питань національної оборони Сідні Муфамаді були питання підготовки до саміту Україна – Африка, а також продовження дії зернової угоди.

Підкреслюючи свої зустрічі, очільник ОП наголосив, що Україна зацікавлена в пошуку нових можливостей для взаємодії з країнами Африки, а також у розвитку конструктивного діалогу, започаткованого під час нещодавнього візиту лідерів Африканського континенту в Україну.

У межах зустрічі зі старшим радником Президента Турецької Республіки Акіфом Чагатаєм Кілічем сторони розглянули реалізацію Української формули миру, яка має стати основою сталого та справедливого миру для України. Співрозмовники обговорили важливість продовження зернової ініціативи, докладання зусиль для обміну військовополоненими та підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі.

Теги: Володимир Зеленський, Президент України, Офіс Президента, Офіс Президента Андрій Єрмак ,очільник ОП,Глава ОП,Михайло Подоляк

© 2020 poltava-inform

Мої відео