Полтава Інформ

В ООН не визнали звіт, який надіслав Іран стосовно авіакатастрофи з МАУ!

В ООН не визнали звіт, який надіслав Іран стосовно авіакатастрофи з МАУ!
20890 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 лютого 2021 року Іран все ж таки надав офіційний звіт стосовно тієї катастрофи, яка відбулась через 5 днів після смерті генерала КВІР Касема Сулеймані. Довгий час тривало розслідування. “Чорні ящики” Франція отримала лише влітку, тобто майже через пів року після того, як було збито літак. Тегеран намагався якомога довше приховувати правду від всього світу. Проте звіт таки довелось надати, адже на борту загинуло 176 осіб.

За даними, які Іран передав у вигляді звіту до ООН, літак було збито через помилку. В той час система дала якийсь збій, через що військові вирішили, що це ракета та здійснили постріл. Проте ООН така версія взагалі не влаштовує. Аньєс Каламар, спеціальний доповідач ООН з питань позасудових страт, заявляє, що Тегеран не надав жодних об’єктивних свідчень. Після ознайомлення з отриманою інформацією, залишається ще більше питань. В ООН поки ніхто не стверджує, що літак збили навмисне. Проте виникає питання, як система могла переплутати літак та ракету? Вони мають кардинально різні характеристики та програми плутають їх лише тоді, коли ламаються. Тож невже військові користувались неробочою системою?

Також в ООН не розуміють, навіщо тоді було так сильно затягувати слідство? Невже 176 осіб загинуло просто через чиюсь халатність? Тим паче, що рейс був запланований та вилетів за графіком, чому диспетчери не повідомили про це воєнних, поки невідомо. Також Канаду обурило те, що Тегеран пропонує сплатити компенсацію у вигляді 150 тисяч доларів США на кожну родину. Проте чому в Ірані так довго намагались приховати всю правду та коли всі нарешті отримають об’єктивні висновки, поки невідомо. 31 грудня 2020 року Іран "з п'ятої спроби" передав Україні проєкт технічного звіту про причини катастрофи літака МАУ в Тегерані.

© 2020 poltava-inform

Мої відео