Полтава Інформ

Борги за газ не дають підготуватися до опалювального сезону – експерт

Борги за газ не дають підготуватися до опалювального сезону – експерт
81709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співголова Фонду енергетичних стратегій вважає, що із запуском ринку газу збільшився ризик зростання ціни на газ для населення через недотримання умов конкурентності.
Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич вважає, що із запуском ринку газу ціна формується не Кабінетом міністрів, а прив’язана до біржі.
Він також зазначає, що газові трейдери (компанії-посередники) не мають таких же можливостей, як НАК «Нафтогаз-Україна», АТ «Укргазвидобування» та їх дочірні компанії, адже не мають безпосереднього доступу до природного газу. На думку експерта, це може призвести до витіснення конкурентів та монополізації ринку «Нафтогазом», що призведе до зростання цін.
З іншого боку, зазначає експерт, прив’язка українських цін до імпортного паритету та низькі ціни на газ в Україні стримуватимуть різке зростання цін на газ.
Також Марунич вважає, що накопичені борги на ринку газу – понад 110 мільярдів гривень – можуть завадити підготовці до опалювального сезону та звинувачує у цьому як компанії, які накопичили велику заборгованість, так і споживачів, котрі не звикли оплачувати комунальні послуги.
Наприклад, у КМДА зазначають, що орієнтовно 5% споживачів не оплачують свої рахунки взагалі.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,ціна на газ,опалювальний сезон
Автор: News Ukraine

© 2020 poltava-inform

Мої відео