Полтава Інформ

Нарешті на Дніпровщині знову буде діяти адаптивний карантин!

Нарешті на Дніпровщині знову буде діяти адаптивний карантин!
9338 ПЕРЕГЛЯДІВ

У світі все ще продовжує лютувати пандемія. Проте показники ми маємо досить стабільні та не високі. Для запобігання повторного шквалу кількості хворих, лікарі наполягли на тому, аби карантин продовжили до квітня. Але відсьогодні він матиме адаптивний характер. Як це виглядатиме? Так само як і перед цим. Позначки будуть показувати рівень захворюваності в регіоні, після чого він отримуватиме один із чотирьох кольорів: «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА зазначило: “Дніпровщина, як і більшість країни, нині в «жовтій» зоні. Регіони «розфарбовуватимуть» в інші кольори залежно від ситуації. Кожен рівень епіднебезпеки має чіткі обмеження. Адаптивний карантин допоможе контролювати ситуацію з COVID-19”.

Дніпровщина наразі перебуває в жовтій зоні. Тож тепер в місті діють ті самі обмеження, які були до локдауна. По-перше, на вулицю та в усі громадські місця необхідно надягати маску, аби не заразитись та не заразити інших. Також варто постійно мати при собі документи, які посвідчуватимуть вашу особу. У разі недотримання таких простих правил громадського користування, поліція може накласти на вас штраф.

Але завдяки тому, що жителі міста потрапили до жовтої зони, вони матимуть право тепер проводити масові заходи. Звісно, не такі масштабні, як раніше, але це вже щось. Заповненість залів дозволена лише на половину, та чому б не розпочати з цього, якщо динаміка буде покращуватися, місто переведуть до зеленої зони, в якій знімаються майже всі обмеження. В червоній зоні наразі перебувають лише Івано-Франківськ та Чернівці. 7 регіонів все ще не вийдуть ніяк із помаранчевої зони. А от всі інші вже перейшли до жовтої зони.

© 2020 poltava-inform

Мої відео