Полтава Інформ

Карантин посилив різницю між “багатими” та “бідними”. Експерти дали власну оцінку рівня життя населення України!

Карантин посилив різницю між “багатими” та “бідними”. Експерти дали власну оцінку рівня життя населення України!
147297 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М. Птухи провів дослідження стосовно нинішньої демографічної ситуації в Україні. Результати влазили всіх учасників дослідження. Станом на кінець 2020 року за межею бідності опинились понад 51% українських сімей. Цей показник завжди був високим в нашій державі, проте із початком карантину, яка зазначила Елла Лібанова, він побив всі свої попередні рекорди.

Введення карантину спровокувало втрату роботи для вагомої частини населення. Кого вчені віднесли до “бідної” частини населення? В таку категорію увійшли люди, які не мають вищої освіти, вони працюють часто неповний робочий день або неповний місяць, офіційна заробітна плата в них межує з мінімальною (з 1 січня 2021 року ця 6000 гривень). На думку вчених, випадки бідності серед населення, що працює, в сучасній державі мають буди рідкісним випадком. Вони повинні одразу виноситись на контроль та вирішуватись.

Найбільше вибиває з колії такий показник те, що за межею бідності зараз знаходяться люди із вищою освітою. Вчені наголосили, що мінімальна зарплата може існувати для тих, хто не має освіти й за власним бажанням працює неповний робочий день. Проте в нас ця ситуація набагато гірша. Зараз родина, в якій працює 2 дорослих людини, не може утримувати 2-ох дітей. Одного ще якось можна утримати, проте двох виявляється надто дорого. Ті родини, які мають більше 2-ох дітей потребують постійної державної підтримки. Якщо одного з двох дорослих скорочують, подушки безпеки в них немає.

Крім того, таку велику різницю підкреслила й дистанційна освіта. Не всі діти та не всі вчителі мають техніку, для того, щоб бути присутніми на заняттях. В деяких населених пунктах немає навіть нормального інтернету. Найняти репетитора такі родини не можуть. Тож відсоток неосвідчених підлітків стає дедалі вищим. Вчені переконані, що через такі умови, вже у 2050 році населення України знизиться аж до 29-39 мільйонів осіб.

© 2020 poltava-inform

Мої відео