Полтава Інформ

Шмигаль: ми взяли курс на приватизацію, що чекатиме на українців?

Шмигаль: ми взяли курс на приватизацію, що чекатиме на українців?
155961 ПЕРЕГЛЯДІВ

На думку прем’єр-міністра України, приватизація – це важливий крок у майбутнє для кожного українця. Тож у 2021 році влада приділятиме велику увагу тому, як буде розвиватись цей проєкт. Шмигаль переконаний, що інвестування може допомогти нам вивести економіку на новий рівень. А це означає, що нам необхідно працювати над створенням ситуацій, в яких вкладати гроші в Україну, буде вигідним рішенням.

Тож під час проведення першого заходу публічного обговорення Національної економічної стратегії – 2030 на тему «Інвестиційна привабливість, ринки капіталу та макроекономічна стабільність» Шмигаль виніс на порядок денний розгляд законопроєкту про приватизацію земель. За його словами, велика частина того, що наразі належить державі, має не належний вигляд. Розвивати це самі, ми поки не можемо через економічну ситуацію, яка склалася на ринку праці. Саме тому ми вважаємо важливим привести в економіку країни іноземний капітал.

Якщо передати в руки інвесторів те, з чим ми наразі самі впоратись не можемо, це призведе до створення нових робочих місць, відтворення перспективного вигляду покинутих будівель та заводів. Та найліпше те, що це покращить життя населення та стан економіки. Тому до 2030 року в нас вже має бути повний план того, як ми це зробимо. Необхідно розвивати країну у правильному напрямку. Тож Денис Шмигаль підкреслює:

“Інвестиції та ринок капіталів у широкому розумінні цього поняття – це розвиток фондового ринку, відсутність якого в Україні я відношу до злочинів проти нашої держави протягом попередніх років. Так, дійсно, важливим завданням є розвиток фондового ринку, товарних бірж, запуск накопичувальної пенсійної системи. Це також одна з тих реформ, яку ми реалізуємо”.

© 2020 poltava-inform

Мої відео