Полтава Інформ

Що тепер чекає на батьків? Реформа дошкільної освіти

Що тепер чекає на батьків? Реформа дошкільної освіти
110795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі триває реформа освіти, яку започаткувало Міністерство освіти та науки України. Відтепер батьки дошкільнят мають бути готові до того, що дітям потрібно буде отримувати новий документ, який буде свідчити про базову дошкільну освіту. Міністерство освіти і науки України (МОН) затвердило базовий компонент дошкільної освіти. Тепер він стане не просто переліком навичок та умінь, якими діти мають володіти до приходу до школи, а Державним стандартом дошкільної освіти в Україні. Наказ висить на сайті МОН України, тож кожен охочій може самостійно ознайомитись із критеріями складання документу.

Чиновники переконані, що аби між закладами шкільної й дошкільної освіти не складалась велика прірва, необхідно було провести декілька реформ, які стали наразі містом, між двома закладами. Таким чином, приходячи до першого класу, дитина вже повинна мати певний спектр знань умінь і навичок. А результати освоєння цих компетентностей повинні бути прописаними у відповідному документі. Серед напрямів, якими повинна володіти дитина наступні:

- рівень розвитку особистості дитини;
- достатній рівень розуміння сенсорно-пізнавального простору;
- орієнтування в природному довкіллі;
- вміння грати;
- рівень соціалізації;
- чітке мовлення дитини;
- розвиток та орієнтування у світі мистецтва.
Кожна компетентність прикріплена до певної дисципліни, яку дитина повинна освоїти у дитячому садочку. Тепер навчання буде мати певні напрями, визначені МОЗ України. На їхню думку, це допоможе забезпечити більш високий рівень освіти дітей. Та у першому класі не буде великої різниці між рівнем освоєння певних умінь. Адже діти вже будуть приходити із певними навичками, що допомагатимуть їм у подальшому розвитку особистості.

© 2020 poltava-inform

Мої відео