Полтава Інформ

Дитина померла через відмову лікаря надати першу невідкладну допомогу: лікаря звільнили

Дитина померла через відмову лікаря надати першу невідкладну допомогу: лікаря звільнили
96047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в Дніпровській області сталася жахлива аварія за участі військового. В результаті зіткнення постраждала маленька дівчинка. Її одразу відвезли до лікарні. Проте лікар відмовився надавати першу невідкладну допомогу дитині двох років.

Через те, що лікар відмовився допомогти, дитину одразу ж повезли до Новомосковської центральної районної лікарні, але на рахунку була кожна хвилина, тож лікарі медичного закладу вже не встигли врятувати дитину. Вона померла через кілька хвилин після того, як потрапила до лікарні. Дуже багато вирішив час, який вони витратили на дорогу.

Мер Новомосковська сьогодні розповів, чим же завершилась ця історія. Одразу після цієї ситуації безвідповідального лікаря звільнили, а на начальницю лікарні виписали догану. Крім того, поліція вже розпочала кримінальне розслідування подій. Якщо провину цього лікаря зможуть довести й виявиться, що дівчинку можна було врятувати, надавши їй своєчасну медичну допомогу, то чоловіку будуть пред'явлені обвинувачення за статтею ненадання допомоги та часткове перевищення службових обов’язків.

Звісно у скоєнні факту аварії лікар не винен. Адже того дня військовий, який рухався на Daewoo Nexia 12 січня приблизно о 10.00 не пропустив автівку на перехресті, яка рухалась йому на зустріч. У разі зіткнення Volkswagen Polo винесло на автобусну зупинку, через що і загинула дитина. Авто влетіло в групу людей, які чекали на автобус. Тож, через кого саме померла дівчинка наразі невідомо, проте ненадання першої невідкладної допомоги лікарем, на думку мера, явище неприпустиме. Тож слідство розпочато. Про те, хто винен у скоєному, скажуть після з’ясування всіх обставин, проте роботу медику вже не повернуть, адже він порушив перше правило будь-якого лікаря. Він не допоміг тому, хто потребував цього.

© 2020 poltava-inform

Мої відео