Полтава Інформ

Протягом найближчого часу Україна почне скорочувати використання вугілля

Протягом найближчого часу Україна почне скорочувати використання вугілля
81874 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна разом з ЄС прямує до екологічного майбутнього. Ми приймаємо участь у багатьох заходах, які пов’язані із озелененням країни, припиненням широкого використання корисних копалин. Тож і цей законопроект не стане винятком.

17 грудня, в четвер, відбувся вебінар «Економічна і соціальна трансформація вугільних регіонів». Під час проведення якого було розглянуте питання про скорочення використання вугілля на території України. Це питання винесли на порядок денний, через кліматичні зобов’язання. Останнім часом через викиди в атмосферу підприємствами паливно-енергетичного комплексу екологія країни дуже погіршилась.

Через це влада вирішила, що найкращим варіантом буде зменшити кількість видобутку та використання вугілля. Аналітики вважають, що такого результату ми зможемо досягти через 30 років. У 2050 всі показники будуть набагато вищими.

Нам потрібен зараз певний час, аби реформувати вугільну промисловість. Зараз більшість шахт залежить від фінансових дотацій від держави. Проте це почнуть змінювати найближчим часом. Крім того, влада розширить кордони міжнародної співпраці та зробить ще деякі кроки для досягнення мети.

Заступник міністра енергетики менш оптимістично ставиться до прогнозів аналітиків: «Звичайно, для України 2050 рік розглядається як оптимістичний сценарій. Песимістичний сценарій – 2070 рік, швидше за все, коли ми зможемо відмовитися від використання вугілля». Проте ми сподіваємось, що все буде відбуватись за початковим сценарієм та вже у 2050 році Україна з легкістю подолає цеї шлях.

А наразі нагадуємо, що з 26 грудня поточного року будуть змінені ціни на газ. Точний цінник виставили ще не всі постачальники, проте через 4 дні ми вже точно знатимемо, скільки коштуватиме газ наступного року.

© 2020 poltava-inform

Мої відео