Полтава Інформ

Усіх хірургів лікарні ім. Мечникова терміново вчать, як працювати за COVID протоколами

Усіх хірургів лікарні ім. Мечникова терміново вчать, як працювати за COVID протоколами
63145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через стрімкий зріст захворюваності медичний заклад може перекваліфікуватися у центр допомоги хворим на коронавірус. Про це під час брифінгу повідомив головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Друга хвиля коронавірусу на Дніпропетровщині невпинно набирає обертів. З 28 вересня Дніпро, Кривий Ріг, Верхньодніпровський, Дніпровський, П’ятихатський та Царичанський райони знаходяться в «жовтій» епідемічній зоні. Впродовж вихідних в області зафіксовано майже 250 нових випадків хвороби. За словами Сергія Риженка, наразі у COVID відділенні лікарні ім. Мечникова знаходяться 65 людей, 13 — у реанімації, 6 — на апаратах ШВЛ, 7 — на кисневій підтримці.

«Сьогодні усі наші хірурги проходять навчання, як працювати за COVID протоколами. Якщо справи так підуть і далі, то доведеться відмовляти іншим хворим, а лікарню повністю перевести у центр допомоги інфікованим коронавірусом», — розповів Сергій Риженко.

Тож, лікар закликав мешканців області ретельно дотримуватися карантинних правил, без особливої потреби не виходити з дому — особливо це стосується людей похилого віку.

Теги: COVID-19, Дніпропетровщина,захворіли,жовта зона

© 2020 poltava-inform

Мої відео