Полтава Інформ

На Дніпропетровщині реставрують меморіал на честь героїв форсування Дніпра

На Дніпропетровщині реставрують меморіал на честь героїв форсування Дніпра
22521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комплекс складається з плит-понтонів, кургану та пам`ятника невідомому солдату. За 35 років існування історичну пам`ятку жодного разу не оновлювали. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Меморіальний комплекс «Дніпровський плацдарм» знаходиться на березі Дніпра, в селі Військове. Це унікальний пам’ятник радянським солдатам, які в 1943 році загинули в ході форсування Дніпра під час визволення міста від фашистської окупації.

Як зазначають у сільраді Військового, меморіал має історичне та туристичне значення, адже сюди й досі приїжджають люди. А на дні річки біля села назавжди залишилися останки воїнів, загиблих під час форсування Дніпра. Наразі комплекс перебуває у ненайкращому стані — бюджет сільради не може потягнути його ремонт, тож реставрація буде проведена обласним коштом.

Комплекс являє собою складну композицію з плит-понтонів, куди висадився десант на правому березі річки. Потім йде плита, що представляє підрозділи учасників битви. Посеред композиції височить курган, який символізує Східний вал. Там же знаходиться пам’ятник невідомому солдату.

Під час ремонту приведуть до ладу бетоновані стели, курган, надгробок. Відновлять зовнішній вигляд пам’ятника, відреставрують напис та очистять величезну територію у декілька гектарів навколо.

Теги: меморіал ,Військове,відновлення, Дніпропетровщина

© 2020 poltava-inform

Мої відео