Полтава Інформ

На Кубку України з плавання дніпряни вибороли 36 нагород різного ґатунку

На Кубку України з плавання дніпряни вибороли 36 нагород різного ґатунку
30194 ПЕРЕГЛЯДІВ

144 спортсмени з усієї країни з’їхалися до Дніпра на перший етап Кубка України з плавання. Це дебютні офіційні змагання після загальнонаціонального карантину. Вік атлетів, які боролися за нагороди, не обмежений. Найголовніше -— рейтинг плавців.

В басейні місцевого «Метеору» змагалися спортсмени з більш ніж 20-ти областей України. Ользі Медведєвій — 15. Торік на міжнародних змаганнях в Австрії плавчиня вирвала «бронзу». У Дніпрі ж на дистанціях у 50, 100 та 200 метрів брасом, дівчина з Донеччини зупинилася за крок від п'єдесталу, в усіх вирішальних запливах посівши 4-те місце. Каже, викладалася на повну, втім далася взнаки тривала тренувальна пауза.

«Карантин вплинув на результати, адже, це означає відсутність доступу до води. А вода це основа для плавця. Було незвично, тому що за час паузи було втрачене почуття змагань та конкуренції», — пояснила учасниця змагань.

Проте не все втрачено. Вже за місяць в Харкові стартує другий етап Кубка України.

«Ці змагання є заключними в змагальному періоді, який повинен був завершитися олімпійськими іграми, чемпіонатом Європи та чемпіонатом Європи серед юнаків. Так як цих змагань не було, ми розбили Кубок й проводимо перший другий етап окремо», — каже головний суддя змагань Оганес Мкртчан.

21-річний кам’янчанин Владислав Дмитрук — володар національного юнацького рекорду. На дніпровській воді, з результатами 28.89 секунди та 1:03.63 виборов дві «бронзи» на «полтиннику» та «сотці» брасом.

«Все-таки отримав задоволення й результати порадували, це найголовніше», — каже Владислав.

«Золото», «срібло» та «бронза». Повний комплект нагород зібрала 14-річна майстриня спорту з Кривого Рогу Аліна Ткаченко. Чемпіонка України одразу на декількох брасових дистанціях, досвідчена бойкиня на місцевих стартах різних рівнів, втім за кордон відстоювати честь країни Аліна наразі не виїжджала.

«Я відібралася на чемпіонат Європи, втім через всю цю ситуацію з карантином, не вийшло поїхати», — розповіла Аліна.

Дівчина каже, все ж сподівається потрапити на перенесену континентальну першість. І зізнається, все зараз ставить перед собою більш амбітні цілі — Чемпіонат світу та Олімпіаду.

Учасники з Дніпропетровщини на першому етапі Кубка загалом вибороли 36 нагород різного ґатунку.

Теги: Кубок України,плавання,нагороди, Дніпропетровщина

© 2020 poltava-inform

Мої відео