Полтава Інформ

У Дніпрі викрили групу «чорних ріелторів», які заволоділи 11 об’єктами нерухомості

У Дніпрі викрили групу «чорних ріелторів», які заволоділи 11 об’єктами нерухомості
59849 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники організували схему незаконного заволодіння нерухомим майном громадян з використанням підроблених правовстановлюючих документів. Таким чином ставали власниками квартир, недобудов, земельних ділянок та автозаправних станцій. Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

Як з’ясували співробітники управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області, до складу злочинної групи входило шість осіб, серед яких – організатор, «чорні» ріелтори, посібники та безпосередні виконавці злочину. Під час досудового розслідування встановлено, що жертвами їхньої злочинної діяльності ставали здебільшого люди похилого віку та особи з алкогольною чи наркотичною залежністю.

Правоохоронці провели 15 санкціонованих обшуків. В результаті у підозрюваних вилучили вогнепальну зброю, речі та документи, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, підроблені паспорти, документи і печатки, які підтверджують їхню причетність до злочинів.

Наразі трьом з шести фігурантів повідомлено про підозру за статтями «Шахрайство» та «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою. В рамках досудового розслідування встановлюються й інші факти їхньої злочинної діяльності, а також інших причетних осіб. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги: чорні ріелтори, Дніпро,нерухомість,шахрайство,підроблення документів

© 2020 poltava-inform

Мої відео