Полтава Інформ

У Дніпрі затримали банду, яка шантажем та насильством збирала «данину» з підприємців

У Дніпрі затримали банду, яка шантажем та насильством збирала «данину» з підприємців
8195 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі затримано п`ять активних учасників угруповання на чолі з ватажком, ще двом повідомлено про підозру. Силовики задокументували факти вимагань на сотні тисяч доларів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Довгий час тримати у страху підприємців та тероризувати мешканців не тільки Дніпропетровщини, а й сусідніх регіонів вдавалося банді злочинців, які заробляли на вибиванні грошей у бізнесменів. Вже встановлені факти вимагань у представників різного малого бізнесу. Наприклад, підприємця ІТ-сфери зловмисники змушували передати у їхню власність розроблене ним програмне забезпечення. А коли той відмовився — почали вимагати «за неслухняність» ще й 180 тисяч доларів США.

Від власника станції технічного обслуговування автомобілів та представника тенісного клубу вимагали просто щомісячну данину, як у 90-ті. В обмін на сплачені гроші «гарантували» не втручатись у підприємницьку діяльність бізнесменів та не загрожувати їхній особистій безпеці. А небезпека дійсно була, адже у разі несплати «данини» бандити застосовували до своїх жертв психологічний тиск, погрожували насильством та фізичною розправою.

«Задокументовано факти вимагання з громадян сотень тисяч американських доларів, — повідомляють у відомстві. —Також бандити здійснювали розбійні напади та інші тяжкі злочини, які загрожували життю і здоров’ю людей».

Наразі затриманы голова та 4 активні учасники банди, ще двом вручена підозра, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.
За розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Теги: банда ,вимагали гроші,шантаж,підприємці, Дніпропетровщина,затримали,СБУ

© 2020 poltava-inform

Мої відео