Полтава Інформ

Що треба знати українцям, які потребують повернення з-за кордону

Що треба знати українцям, які потребують повернення з-за кордону
146455 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держава сформувала точки-хаби, з яких наші громадяни гарантовано зможуть дістатися до України безкоштовно або за пільговими цінами. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

Через припинення міжнародного регулярного пасажирського сполучення громадяни України не можуть прибути до своєї країни регулярним пасажирським сполученням — літаком, потягом чи автобусом. Аби швидше повернути своїх громадян, держава сформувала точки-хаби, з яких українці зможуть дістатися додому: Стамбул, Дубаї, Абу Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига, Вільнюс.

Вже досягнуто домовленості з авіаперевізниками щодо евакуації українців з наступних міст: Париж, Аліканте, Берлін, Стокгольм, Відень, Варшава, Прага, Тбілісі, Лісабон, Мюнхен, Неаполь, Франкфурт, Таллінн, Цюрих, Стамбул, Барселона, Лондон.

Цей список буде оновлюватися та зростати, слідкувати за ним можна на сайті МЗС. Коли та звідки будуть відправлятися рейси - громадян повідомлятимуть посольства.

Що треба зробити українцям, які потребують повернення?

1.Звернутися до посольства чи консульства або електронною поштою, або за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці, або на сторінках у соцмережах. Надіслати свої контактні дані на e-mail дипломатичної установи, в якому обов’язково вказати ім’я, прізвище та по батькові, контактний телефон, місце вашого тимчасового перебування та готовність до повернення в Україну.

2.Зареєструватися у системі ДРУГ. Це спеціальна система МЗС України, в яку ви вносите свої дані і повідомляєте МЗС та закордонним дипломатичним установам України про своє перебування у певній країні. Це найпростіший спосіб дати знати системі МЗС про себе. Повідомте про країну, де ви перебуваєте, й надайте якомога більше інформації про суть проблеми в розділі "Коментар до подорожі". Це суттєво спрощує збір даних для формування списків громадян України, які мають термінову потребу повернутися додому в період обмежень.

3.Чекати на подальші інструкції щодо формування груп для повернення в Україну.

4.Слідкувати в оновленнях на сайті МЗС за оперативною інформацією щодо обмежень, які країна вашого перебування ввела на перетин кордонів та пересування. Списки громадян на формування спеціальних рейсів для повернення в Україну формуватиме посольство або консульство, яке й повідомить щодо дати, часу та місця відправки рейсу. Тому дуже важливо надати їм повну інформацію про себе.

© 2020 poltava-inform

Мої відео