Полтава Інформ

«За 6 років окупації Росія перетворила Крим на потужну військову базу», — політолог

«За 6 років окупації Росія перетворила Крим на потужну військову базу», — політолог
174755 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чергова річниця незаконного так званого референдуму в Криму та подальшої окупації півострову потонула в паніці навколо звісток про пандемію. В парламенті кримська тема теж не дуже нагальна — там багато інших актуальних проблем. Питання Криму обговорили гості та експерти під час прямого етеру ток-шоу «Точка дотику» на телеканалі «D1».

З 2014 року всі впливові міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними та засудили дії Російської Федерації. На сьогодні маємо чотири резолюції ООН і економічні санкції. З моменту окупації минуло вже 6 років. Та чи означає це, що деокупація неможлива?

«Крим — це не місце, в якому Російська держава розвиває демократичні інститути і дає права народам. Росія там розвиває плацдарм. Якщо ми подивимось на статистику, що зараз існує, то побачимо, що цей півострів перетворився на потужну військову базу з високою концентрацією різних видів військ. Там, за заявами лідерів Меджлісу кримсько-татарського народу, з 2016 року знаходиться ядерна зброя Російської Федерації. Вони постійно зміцнюють ці війська новітньою зброєю і концентрують її там. Це загрожує не тільки Україні. Це загрожує взагалі миру в регіоні Північної Африки та Близького Сходу», — прокоментував політолог Павло Федосов.

© 2020 poltava-inform

Мої відео