Полтава Інформ

Допомогу в одну тисячу гривень пенсіонери отримають автоматично

Допомогу в одну тисячу гривень пенсіонери отримають автоматично
118890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби виплати розпочалися, парламент має прийняти зміни до державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів із посиланням на міністерку соціальної політики Марину Лазебну.

Постанову про підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у зв’язку із глобальною кризою, викликаною коронавірусом, уряд прийняв наприкінці березня. Одноразова допомога в сумі 1 тисяча гривень призначена для пенсіонерів, які отримують пенсію менше 5 тисяч гривень, та громадян, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Відповідне рішення, розроблене Міністерством соціальної політики, було прийняте 1 квітня. З того часу пенсіонери непокояться: коли та як мають виплачувати цю тисячу?

Як зазначила Марина Лазебна під час інтерв’ю на одному з національних телеканалів, пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша.

Що до того, коли станется це автоматичне та «ручне» зарахування, за словами міністерки, спочатку Парламент у наближчі дня має прийняти зміни до державного бюджету, а потім міністерству соцполітики потрібно буде ще близько 5 днів, або розпочати виплати.

© 2020 poltava-inform

Мої відео