Полтава Інформ

Прикордонники викрили міжнародний канал торгівлі людьми

Прикордонники викрили міжнародний канал торгівлі людьми
5289 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злочинній групі, що причетна до вербування та переміщення до Російської Федерації 12 громадян України, повідомлено про підозру. Про це йдеться у дописі пресслужби Держприкордонслужби.

Злочинців, які переправляли українців до сусідньої держави, де їх примушували займатися розповсюдженням наркотиків, викрили оперативники Сумського прикордонного загону спільно зі співробітниками слідчого управління ГУНП Києва. Жертвами організованої групи, до якої входило чотири особи, стали 12 громадян України, що мали певні матеріальні труднощі та погодилися на роботу в РФ. Вдома їм обіцяли, що працюватимуть вони у службі кур`єрської доставки, але вже на території РФ наших співвітчизників, погрожуючи розправою, відразу примушували до розповсюдження наркотичних засобів. Та найгірше те, що в подальшому за цю протиправну діяльність українці, серед яких і чоловіки, і жінки, були затримані правоохоронними органами РФ та засуджені до позбавлення волі.

«У ході реалізації оперативної інформації правоохоронці задокументували діяльність злочинної групи з чотирьох осіб, яка протягом 2015-2016 років вербувала мешканців Дніпропетровської, Миколаївської та Харківської областей для роботи в Росії. Бажаючих знаходили через сайти оголошень та в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправлення до сусідньої держави», — повідомляють у Держприкордонслужбі.

Поки майже чотири роки тривало судове розслідування, правоохоронці встановили причетність угруповання до нових злочинів. Наразі всім чотирьом учасникам повідомлено про підозру у торгівлі людьми. Така «діяльність», а також вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

© 2020 poltava-inform

Мої відео