Полтава Інформ

Пустити собаку з молотка: в Україні хатніх улюбленців продають через аукціон

Пустити собаку з молотка: в Україні хатніх улюбленців продають через аукціон
232352 ПЕРЕГЛЯДІВ

На електронному майданчику Мін'юсту, де проводяться торги арештованого майна, почали продавати собак. Днями на сайті системи з’явилися оголошення про два, так би мовити, лоти: собака породи пітбультер'єр та східноєвропейська вівчарка.

Пітбультер'єра з молотка можна купити зі стартовою ціною 112 гривень. Східноєвропейську вівчарку оцінили дорожче, за неї доведеться викласти не менше 1300 гривень. У мережі одразу підхватили цю новину, згадавши про нардепа від фракції «Слуга народу» Євгена Брагара. Обранець рекомендував пенсіонерці продати собаку елітної породи, щоб оплатити платіжку за газ.

Проте пізніше у соцмережі з’явився пост міністра юстиції Дениса Малюськи — він зазначив, що чотирилапих продають не через борги. Причиною стали безвідповідальні господарі та норовливий характер їхніх хатніх улюбленців.

Наприклад, пітбультер'єр був конфіскований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області через те, що покусав перехожих. А власник тварини оштрафований.

«Ми дійсно на виконання рішень судів вимушені відбирати тварин у їхніх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання, — написав чиновник на своїй сторінці у соціальній мережі. — Іноді тварин забирають за борги, але тут мова, як правило, йде про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких). Розумію, що у багатьох відклалася у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя дещо складніші. Зараз разом із народними депутатами обдумаємо варіанти належного законодавчого врегулювання таких ситуацій».

© 2020 poltava-inform

Мої відео