Полтава Інформ

У місті хочуть знизити кількість аварій за рахунок колесовідбійників

У місті хочуть знизити кількість аварій за рахунок колесовідбійників
33581 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експериментувати почали з Набережної Заводської. Там вже встановлюють колесовідбійники європейського зразка. Вони розділятимуть зустрічні смуги.

Загальна протяжність перших колесовідбійників у Дніпрі становитиме 5 кілометрів. На думку заступника міського голови Михайла Лисенка, це знизить кількість смертельних дорожньо-транспортних пригод.

"Цей брус ми вирішили ставити у першу чергу на Набережній Заводській, бо це одна з найбільших ділянок у місті за кількістю дорожньо-транспортних пригод. А основною причиною смертельних ДТП є виїзд транспортних засобів на зустрічну смугу. Цей брус перешкоджатиме транспорту виїжджати назустріч один одному, завдяки чому знизиться кількість подібних аварій. До того ж, за результатами краш-тестів саме такий брус визнаний найбільш оптимальним", - зазначив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Також Лисенко зазначив, що ці бруси є аналогом тих, які використовують у європейських містах. Вони розраховані на ділянки дороги, де швидкість транспорту сягає 130 км на годину.

"Цей колесовідбійний брус є тестовим, тобто його конфігурація дещо відрізняється від тих, які раніше встановлювали в Україні та нашому місті. Крім того, іншою є технологія монтажу. Профіль забивають у дорожнє покриття, після чого конструкція готова до експлуатації вже за кілька годин", - пояснив Михайло Лисенко.

До 5 вересня планують встановити бруси від річкового порту до Кайдацького мосту. Далі такі колесовідбійники, за словами Михайла Лисенка, з’являться на Слобожанському проспекті, Запорізькому шосе та на вулиці Маршала Малиновського.

Читайте також: У Дніпрі обвалився фасад Державної академії будівництва та архітектури

© 2020 poltava-inform

Мої відео