Полтава Інформ

Чому жителі Підгородного потерпають від смороду

Чому жителі Підгородного потерпають від смороду
118205 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нестерпний сморід отруює мешканців Підгородного. Люди скаржаться: ось уже п’ять років поспіль їм дошкуляє сусідня свиноферма.Підприємство "АГРО ІНД", що розташоване за 140 метрів від житлових будинків, отруює своїми відходами. Потерпають люди та навколишнє середовище.

І ось у жителів урвався терпець: 29 серпня вони вийшли на мітинг під стіни Підгородненської міської ради.

"Нам нічим дихати. Влітку нестерпна спека, а ми закриваємо вікна й боїмося їх відчинити. Просто задихаємося, кашель до блювоти, з очей — сльози", – скаржиться мешканка Підгородного Олена Левченко.

Усю вину жителі покладають на сусідню свиноферму "АГРО ІНД". Мовляв, вона регулярно скидає виробничі відходи у землю. Мешканці вже неодноразово писали скарги до міськради та облдержадміністрації, зверталися до держпродспоживслужби, екологічної інспекції, поліції та прокуратури. Однак їхня проблема й досі не вирішена.

"Нам розказали, що на підприємство заведена кримінальна справа та подані документи на прокуратуру. Також їх оштрафували майже на 6 мільйонів",- розповідає мешканець Підгородного Дмитро Карлін

Натомість у прокуратурі відповіли, що не бачить складу злочину. Тому справа загальмувала. Заступник голови міської ради Підгородного розповів про останні результати замірів повітря.

"Поблизу лагун токсичні речовини перевищують норму у 27 разів, на межі санітарно-захисної зони – більш ніж у 9 разів", - пояснює заступник міського голови Підгородного Микола Грибачов.

Проте городяни твердять: у той час, коли проводили аналіз, запах був не надто сильний, тому результати можна сміливо помножувати на два. Міська рада Підгородного виділила 70 тисяч гривень на екологічний аудит усіх своїх територій. Скільки ще людям жити у смороді, питання залишається відкритим.

Читайте також: Жителі Кам'янського та Єлизаветівки скаржаться на сморід і шукають винних

© 2020 poltava-inform

Мої відео