Полтава Інформ

Міністерство оборони презентувало новий алгоритм рекрутингу до складу Збройних сил України

Міністерство оборони презентувало новий алгоритм рекрутингу до складу Збройних сил України
261377 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство оборони презентувало новий алгоритм рекрутингу до складу Збройних сил України, спрямований на заміну застарілих підходів на зрозумілий механізм добровільного приєднання до війська через спеціалізовані центри та онлайн-платформи.

Згідно з інформацією, наданою на сайті Міноборони, у кінці 2023 року були укладені угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої платформи і почали співпрацю для залучення мотивованих фахівців до українських військ.

Кандидат зможе вибрати вакантну посаду та відповідну військову частину, звернувшись до рекрутерів у Центрах надання адміністративних послуг або обравши вакансію на таких платформах як Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна. Крім того, вакансії будуть розміщені на сайтах військових частин, а також запрацюють рекрутингові центри окремих військових підрозділів та ТЦК СП.

Після вибору посади кандидат передасть анкету обраній військовій частині, де йому доведеться пройти співбесіду, перевірку фізичної підготовки та психолого-діагностичне тестування. Якщо військова частина входить до переліку, рекомендаційний лист кандидата буде врахований при подальшому оформленні. У противному випадку командування військової частини повинно затвердити видачу рекомендаційного листа.

Далі кандидат повинен буде відвідати ТЦК СП для уточнення облікових даних, проходження ВЛК та відбору для формування особової справи. У випадку, якщо кандидат не відповідає обраній посаді, йому може бути запропонована інша пріоритетна посада в цій військовій частині.

Кандидати з досвідом військової служби протягом останніх 10 років направляються безпосередньо до визначених військових частин згідно з рекомендаційним листом, тоді як кандидати без такого досвіду або відібрані не за військовою спеціальністю пройдуть базову загальновійськову підготовку в навчальних центрах та батальйонах резерву.

У Міноборони наголошують, що кандидатів, які пройшли навчання в навчальних центрах, не буде направлено до військових частин, які вони не обирали.

© 2020 poltava-inform

Мої відео