Полтава Інформ

Штраф у 25 500 грн за російську музику – законопроект

Штраф у 25 500 грн за російську музику – законопроект
252222 ПЕРЕГЛЯДІВ


У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону № 9547, основною метою якого є забезпечення дієвих заходів впливу на суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, які не дотримуються встановлених обмежень у сфері підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

У пояснювальній записці до законопроекту згадується випадок на Київщині, коли відвідувачку, яка зробила зауваження щодо музики в караоке, що походить з країни держави-агресора (виконавець якої також включений у «Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України»), виштовхали із закладу його працівники.

Тоді поліція склала адміністративний протокол щодо закладу за частиною 1 статті 155 Кодексу про адміністративні правопорушення. Санкція за цією статтею передбачає накладення штрафу від 17 до 170 грн, що, на думку нардепів, авторів законопроекту не може вважатись адекватним покаранням за таке порушення.

 

Штраф за російську музику

 

 Документом, зокрема, пропонується:

  1.  Встановити, що публічне виконання, публічний показ, публічна демонстрація, публічне сповіщення (доведення до загального відома, в тому числі через будь-які засоби зв’язку таким чином, що будь-яка особа може отримати до них доступ з будь-якого місця і в будь-який час за її власним вибором) у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено, – тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5100 до 8500 грн.

  2.  Передбачені вище дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 25500 грн.

Відповідні зміни пропонують внести до статті 155 КУпАП.

Джерело: vinbastion

Теги: Штраф у 25 500 грн за російську музику ,Штраф за російську музику ,vinbastion,проект Закону № 9547,Верховна Рада,законопроект

© 2020 poltava-inform

Мої відео