Полтава Інформ

Інформаційне агентство : Прокурори провели робочу зустріч з представником Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей

Інформаційне агентство : Прокурори провели робочу зустріч з представником Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей
7495 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 серпня 2021 року під головуванням керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова відбулась зустріч з представником Уповноваженого Верховної ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтином Черніковим.

У заході взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники відділів та управлінь обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур.

У вступному слові Євген Білоусов зазначив, що прокурори Донеччини під час здійснення процесуального керівництва, перш за все, забезпечують права учасників кримінального провадження на повагу до людської гідності. Крім того, не допускають психологічний та фізичний тиск на них з боку органів слідства та дізнання, забезпечують нерозголошення персональних, а також конфіденційних даних про цих осіб.


У ході зустрічі Костянтин Черніков ознайомив присутніх із доповіддю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2020 рік про стан додержання захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні. Зокрема, представник Уповноваженого проінформував слухачів про 48 405 повідомлень, що надійшли у тому році про порушення прав громадян. З них 1 677 повідомлень стосувались порушень прав дітей, а понад 3 000 – осіб у місцях несвободи.

Крім того, учасники заходу обговорили порушення прав людей, які проживають на окупованій частині Донбасу, де тривають незаконні затримання, катування, примусова паспортизація, закриття в односторонньому порядку контрольно-пропускних пунктів в’їзду/виїзду, обмеження мовних та інших гарантованих прав і свобод. Наразі відомо про 280 громадян України, які незаконно утримуються представниками НЗФ РФ у Донецькій та Луганській області.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії з метою запобігання порушенням прав і свобод людини і громадянина та сприяння їх поновленню у регіоні.

© 2020 poltava-inform

Мої відео