Полтава Інформ

Вимагав хабар за незаконне переміщення товарів через Державний кордон України: на Вінниччині затримано прикордонника

Вимагав хабар за незаконне переміщення товарів через Державний кордон України: на Вінниччині затримано прикордонника
345105 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано одного з інспекторів прикордонного контролю відділу прикордонної служби одного з прикордонних загонів, дислокованого у Вінницькій області.

Установлено, що в червнi 2021 року, старший сержант ДПСУ запропонував громадянину України «допомогу» у переміщенні останнім товарів сільськогосподарського призначення поза зоною митного та прикордонного контролю на територію Республіки Молдова через річку Дністер. За це прикордонник зажадав «винагороду» у сумі 15 000 гривень.

12.07.2021 інспектор-прикордонник одержав вказану суму неправомірної вигоди від громадянина, який діяв під контролем правоохоронних органів.

Одразу після одержання 14 500 грн. зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України на місці вчинення кримінального правопорушення. Затримання відбулося за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері працівниками Четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».




Суму неправомірної вигоди в затриманого вилучено.

На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, у тому числі встановлюються усі причетні до вчинення даного кримінального правопорушення. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за попередньою кваліфікацією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає зловмиснику покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,спецпрокуратура,прикордонник,хабар ,неправомірна вигода,Державний кордон,затримано,ДПСУ

© 2020 poltava-inform

Мої відео