Полтава Інформ

У Маріуполі судитимуть 2 майстрів меткомбінату, з вини яких загинув працівник

У Маріуполі судитимуть 2 майстрів меткомбінату, з вини яких загинув працівник
373928 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох працівників металургійного підприємства м. Маріуполя, які обвинувачуються у порушенні правил безпеки на виробництві при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини(ч. 2 ст. 272 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2018 року, під час проведення ремонтних робіт на території доменного цеху одного із металургійних комбінатів, старший майстер і майстер комбінату не організували безпечні умови праці для робітників підрядної організації та допустили використання перехідного майданчику між будівлями доменного цеху, що знаходився у незадовільному технічному стані.

Внаслідок цього сталось обвалення одного краю майданчика, на якому у цей час знаходився 32-річний монтажник. Чоловік упав з висоти близько 12 метрів та від отриманих тяжких тілесних ушкоджень помер на місці.

Наразі обвинувальний акт спрямовано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

© 2020 poltava-inform

Мої відео