Полтава Інформ

За процесуального керівництва спецпрокуратури затримано адвоката під час спроби підкупити офіцера СБУ

 За процесуального керівництва спецпрокуратури затримано адвоката під час спроби підкупити офіцера СБУ
401961 ПЕРЕГЛЯДІВ

   14.05.2021 за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт надання адвокатом неправомірної вигоди службовій особі УСБУ за вчинення нею в інтересах третьої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

   Установлено, що громадянка України, будучи адвокатом України під час здійснення адвокатської діяльності надала під контролем правоохоронних органів службовій особі - оперуповноваженому одного з відділів контррозвідки Управління Служби безпеки України в Черкаській області неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США за надання висновку щодо її клієнтів – іноземців про непричетність до терористичної діяльності або діяльності спеціальних служб іноземних держав без її пояснень.

   Безпосередньо після надання адвокатом вказаної суми неправомірної вигоди, останню затримано на місці вчинення кримінального правопорушення, а суму неправомірної вигоди вилучено.



Затримання відбулося за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ слідчим слідчого управління ГУ Національної поліції в Черкаській області.

Наразі затриманій готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Білоцерківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,затримано,адвокат ,400 доларів США,хабар,іноземці

© 2020 poltava-inform

Мої відео