Полтава Інформ

Так званому міністру культури «ДНР» заочно повідомлено про підозру

Так званому міністру культури «ДНР» заочно повідомлено про підозру
278290 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури псевдопосадовцю окупаційної адміністрації РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2015 року мешканець м. Донецька обіймав посади від так званого першого заступника до міністра культури «ДНР».

Підозрюваний забезпечує проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донецької області з РФ та фактичну заборону української культури, мистецтва і кінематографії.

За його керівництва, під виглядом боротьби з екстремізмом, з бібліотечного фонду вилучаються твори українських авторів, публікації проукраїнські налаштованих громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії РФ.

Крім того, через підконтрольні «міністерству» установи зловмисник сприяє формуванню у місцевих мешканців думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 poltava-inform

Мої відео