Полтава Інформ

“Два роки умовно!” – такий вирок отримав чоловік, який напав на журналістів

“Два роки умовно!” – такий вирок отримав чоловік, який напав на журналістів
15990 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не так давно в Одесі лунав скандал стосовно того, що чоловік напав на знімальну групу “Сьомого каналу”. Він робив спроби розбити камеру та погрожував тим, що вб’є журналістів. Все це відбулось під час знімання сюжету про безакцизний продаж цигарок на ринку “Північний”.

На своїй сторінці у Фейсбуці Віктор Надюк написав: "10 лютого під час знімання сюжету про незаконну торгівлю підакцизною тютюновою продукцією ми потрапили в неприємну ситуацію з торгівцями на Північному ринку. Бізнесмен Гарік Хачатрян, 1998 року народження, зі своїми родичами напали на нашу знімальну групу, перешкоджаючи зніманню і намагаючись розбити камеру. Відбулося судове засідання, на якому суддя, керуючись ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України, оголосив вирок – два роки умовно".

Насправді так швидко на ситуацію з журналістами поліція відреагувала вперше. Суд одразу почав розбиратись в тому, що трапилось. Сам підсудний визнав свою провину та наразі відбуває покарання. Він перепросив за те, що трапилось, і тепер обіцяє не повторювати такого. Адже він розуміє, що за Законом України він не мав права перешкоджати роботі журналістів. Звісно, журналісти й самі не сиділи, склавши руки, а одразу проінформували про цю ситуацію усі відповідні органи.

Аби більше ніхто не втрапив до подібної ситуації, ми нагадуємо, що в Законі України чітко прописано, що ніхто не має права перешкоджати роботі журналістів, тим паче у громадських місцях. Крім порушення цієї статті закону, вас також можуть притягти за погрози та нанесення тілесних ушкоджень, якщо це виявлять. А у суді зазначають, що перш ніж щось робити, переконайтеся в правомірності своїх дій. Адже той, хто не знає своїх прав легко може опинитись в скрутному становищі.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 poltava-inform

Мої відео