Полтава Інформ

За зловживання службовим становищем працівник відділу освіти опинився на лаві підсудних

За зловживання службовим становищем працівник відділу освіти опинився на лаві підсудних
73614 ПЕРЕГЛЯДІВ

Волноваською місцевою прокуратурою стосовно службової особи відділу освіти Мар’їнської районної державної адміністрації скеровано до суду обвинувальний акт за фактом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2019 року між товариством з обмеженою відповідальністю та відділом освіти Мар’їнської районної адміністрації укладено договір щодо надання послуг з обробки горищного приміщення сільської школи.

У подальшому службова особа, зловживаючи своїм становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи не перевірила відомості внесені до офіційних документів та підписала акти виконаних робіт.

На підставі вказаних документів на рахунок підприємства перераховано майже 200 тис грн бюджетних коштів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

© 2020 poltava-inform

Мої відео