Полтава Інформ

Колишньому посадовцю Держпраці повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди

Колишньому посадовцю Держпраці повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди
182435 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури колишньому раднику Голови Державної служби з питань праці України повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави ( ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що експосадовець одержав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 12 000 грн. За вказану суму чоловік пообіцяв здійснити вплив на посадових осіб Головного управління Держпраці в Донецькій області у прийнятті позитивного рішення щодо проведення екзаменів з охорони праці.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Окрім цього, перевіряється факт звільнення правопорушника із займаної посади «задніми числами» з метою уникнення ним кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснюється детективами СУ ГУНП в Донецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом.

© 2020 poltava-inform

Мої відео