Полтава Інформ

Двом організаторам «виборів» на окупованій частині Донеччини повідомлено про підозру

Двом організаторам «виборів» на окупованій частині Донеччини повідомлено про підозру
400733 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, вчиненій групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 Йдеться про мешканців с. Валер’янівка Волноваського району. Після захоплення населеного пункту представниками зс рф вони почали добровільно співпрацювати з окупантами. У квітні 2023 року, бажаючи допомогти росіянам у проведенні так званих виборів до «народної ради днр», жінка стала «заступником голови дільничної комісії», чоловік - секретарем.

 Підозрювані проводили роз’яснювальну роботу серед місцевого населення щодо кандидатів у депутати. Крім того, вони складали списки селян й організовували роботу дільниці, після чого підраховували голоси. 

 За результатами фейкових виборів перемогла партія «єдина росія» та в подальшому незаконно обрано голову квазіреспубліки із 90 «депутатів» сформовано «парламент днр».

 Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

© 2020 poltava-inform

Мої відео