Полтава Інформ

Під час окупації Київщини погрожували стратою та гасили об чоловіка недопалки – підозрюються четверо військовослужбовців рф

Під час окупації Київщини погрожували стратою та гасили об чоловіка недопалки – підозрюються четверо військовослужбовців рф
345796 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чотирьом військовослужбовцям збройних сил рф за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, командир мотострілецької роти 15 окремої мотострілецької бригади, помічник командира тієї ж військової частини з фізичної підготовки та військовослужбовець 5 окремої танкової бригади збройних сил рф у лютому – березні 2022 року під час окупації села Богданівка Броварського району незаконно позбавили волі місцевого мешканця. Вони три дні утримували його у підвалі будинку за місцем своєї дислокації.

Упродовж цього часу окупанти били його, у тому числі палкою. Гасили об потерпілого недопалки, погрожували вбивством та імітували страту.

Четвертий підозрюваний – тимчасово виконуючий обов’язки командира розвідувальної роти 37 окремої мотострілкової бригади 36 загальновійськової армії збройних сил рф.

У березні 2022 року в окупованій Бучі він зайшов на прибудинкову територію місцевого мешканця. Зав’язав липкою стрічкою чоловікові руки за спиною та вдягнув на голову мішок. Поставив потерпілого до стіни будинку і бив, приставляв зброю до потилиці та погрожував вбивством. Після цього, наказав чоловікові підійти до ворожого броньованого військового автомобіля, де імітував ампутацію ноги сокирою. Крім того, окупант приставляв мисливський ніж до шиї беззбройного мирного мешканця та вдарив рукояткою ножа по спині.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

 

© 2020 poltava-inform

Мої відео