Полтава Інформ

Підозрюються «журналісти» з Донецька та Маріуполя, які просувають ідею «возз’єднання» з рф

Підозрюються «журналісти» з Донецька та Маріуполя, які просувають ідею «возз’єднання» з рф
195890 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом працівникам окупаційних медіа заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
У жовтні 2022 року, перебуваючи в тимчасово окупованому м. Донецьку, містянин працевлаштувався до «Державного унітарного підприємства днр «перший республіканський канал». Він створив майже 80 випусків програми, в яких «боровся з політикою київського режиму» та підтримував державу-агресора. «Журналіст» поширював тези про постачання Україні нібито несправної військової техніки від партнерів, дискредитував ЗСУ та перебільшував успіхи окупантів, приписуючи їм неіснуючі «перемоги».
 
    
 
Ще один «медійник» родом з с. Сонячне Волноваського району розпочав свій «творчий шлях» на каналі «Маріуполь 24». Наповнений ентузіазмом 20-річний хлопець завзято поширює дезінформацію про «возз’єднання братніх народів» та «стрімке покращення» життя людей в захопленому місті. Також юнак у своїх сюжетах закликає містян підтримати очільника держави-терориста на прийдешніх виборах.
 
Наразі обидва чоловіка перебувають в розшуку. Стосовно них слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування. За вчинені дії громадянам максимально загрожує 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео