Полтава Інформ

Привласнив вибухові речовини: повідомлено про підозру начальнику служби державного підприємства

Привласнив вибухові речовини: повідомлено про підозру начальнику служби державного підприємства
405444 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону припинено злочинну діяльність та повідомлено про підозру начальнику служби одного з ДП за фактом привласнення та незаконного збуту вибухових речовин (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 263 КК України).

   За даними слідства, вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, систематично у період з травня по серпень 2023 року здійснював незаконне привласнення та збут як самостійно, так із залученням довірених осіб, вибухових речовин, власником яких є державне підприємство. Задокументовано 30 таких фактів на загальну суму близько 100 000 грн.

   Під час 11 санкціонованих судом обшуків, виявлено та вилучено вибухових речовин на суму понад 3,4 млн грн, які привласнив підозрюваний разом із спільниками.

   На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Досліджується роль інших службових осіб підприємства у вчиненні вказаних злочинів.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Сумській області за оперативного супроводу УСБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Сумська спеціалізована прокуратура Центрального регіону,повідомлено про підозру,вибухові речовини,запобіжний захід,незаконний збут

© 2020 poltava-inform

Мої відео