Полтава Інформ

За втручання прокуратури громаді повернуто водойму із греблею вартістю понад 20 млн грн

За втручання прокуратури громаді повернуто водойму із греблею вартістю понад 20 млн грн
403862 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рішенням Господарського суду Донецької області задоволено позов Костянтинівської окружної прокуратури, яким суб’єкта господарювання зобов’язано повернути територіальній громаді водний об’єкт загальнодержавного значення вартістю понад 20 млн грн.

 Йдеться про ставок площею водного дзеркала 3 га, що знаходиться у басейні р. Казенний Торець на території Костянтинівської міської громади. У грудні 2012 року його надано в користування приватному підприємцю для риборозведення. Проте, використовуючи водойму для власних потреб, він до теперішнього часу так і не спромігся оформити дозвіл на спеціальне водокористування та не погодив свою діяльність із відповідними органами у сфері екології та природних ресурсів.

Крім того, підприємець увесь цей час ігнорував питання технічного обслуговування земляної греблі, що знаходиться на ставку. У жовтні 2021 року в результаті обстеження гідротехнічної споруди спеціалістами Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів виявлені підмиті блоки водоскиду, пошкодження плит, порушення кріплень залізобетонних конструкцій, однак і після цього жодних ремонтних робіт не проведено.

 Така ситуація загрожувала погіршенням технічного стану греблі та її руйнуванням, що у подальшому могло призвести до тяжких наслідків.

 Навіть попри те, що строк користування водним об’єктом сплив у 2022 році, підприємець не повернув його законному власнику, чим позбавив державу можливості привести греблю натепер у належний технічний стан.

 З огляду на суттєві порушення вимог чинного законодавства України прокуратура звернулась до суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео