Полтава Інформ

Розпалював релігійну ворожнечу та виправдовував дії рф - колишньому митрополиту УПЦ (МП) повідомлено про нову підозру

Розпалював релігійну ворожнечу та виправдовував дії рф - колишньому митрополиту УПЦ (МП) повідомлено про нову підозру
304158 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури на підставі нововиявлених фактів колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври повідомлено про нову підозру.

Йому інкриміновано заперечення збройної агресії рф проти України та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 КК України).

За даними слідства, будучи службовою особою релігійної організації – намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Чоловічий монастир Української Православної Церкви, підозрюваний представляв агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами він розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтверджено висновками відповідних експертиз.

Священнослужитель робив заяви, які виправдовували та заперечували дії держави-агресора. У своїх виступах він неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

Також у рамках кримінального провадження встановлено факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це у рішенні суду.

До Солом’янського районного суду міста Києва скеровано клопотання про зміну запобіжного заходу священнослужителю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

© 2020 poltava-inform

Мої відео