Полтава Інформ

За матеріалами СБУ трьом колаборантам з Луганщини загрожує до 10 років за ґратами

 За матеріалами СБУ трьом колаборантам з Луганщини загрожує до 10 років за ґратами
358063 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами СБУ трьом колаборантам з Луганщини загрожує до 10 років за ґратами

 Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у справах трьох правопорушників, які співпрацюють з рашистами на Луганщині та легалізують окупаційний режим на рівні місцевих громад.

         Серед фігурантів - колишня голова Бахмутівської сільради, яка добровільно погодилась на призначення «начальником відділу з питань забезпечення життєдіяльності адміністрації Новоайдарського району лнр».

         Власник фермерського господарства на Біловодщині також вітав окупацію та отримав від загарбників офіційну посаду «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Новоолександрівка адміністрації Біловодського району лнр». А колишня сільська староста зі Старобільського району пішла на підвищення і нині очолює так зв. «відділ забезпечення життєдіяльності сіл  Сичанське, Лобасове, Виноградне, Караван-Солодкий,  Городище, Крейдяне, Бондарне адміністрації Марківського району лнр».

            Правопорушники працюють у незаконно створених «владних структурах», виконують вказівки окупантів щодо утвердження режиму окупації та підпорядкування захоплених територій агресору.  

Усі вони отримали від СБУ повідомлення про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Матеріали завершених кримінальних проваджень скеровано до суду. Правопорушників оголошено у розшук.

         Їм загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

         Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури. 

© 2020 poltava-inform

Мої відео