Полтава Інформ

Будували «кар’єру» на руїнах Лиману й Волновахи – заочно підозрюються ще троє шанувальників рф

Будували «кар’єру» на руїнах Лиману й Волновахи – заочно підозрюються ще троє шанувальників рф
387785 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканцям м. Лиману та м. Волновахи заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє жінок позитивно сприйняли повномасштабне вторгнення рф на територію нашої держави. У період з червня по вересень 2022 року вони добровільно увійшли до складу самопроголошеної адміністрації захопленого російською армією м. Лиману.
 
Перша обійняла запропоновану окупантами псевдопосаду начальниці відділу архітектури «адміністрації м. Красний Лиман днр». До її обов’язків входило узгодження проєктів забудови земельних ділянок, розробка пропозицій до «покращення роботи» містобудівної, науково-технічної та інших фейкових рад і комісій, а також виступи у підконтрольних ЗМІ.
 
              
 
Інша прибічниця рф очолила комунальне підприємство «Краснолиманський зеленбуд». Зокрема, вона керувала процесами очищення вулиць міста від залишків будівель, зруйнованих країною-агресоркою. Таким чином допомагала окупаційній владі знищувати докази злочинів, вчинених рф на території Донеччини. Також жінка виконувала інші вказівки «адміністрації» міста.
 
Оскільки після деокупації м. Лиману українськими захисниками підозрювані втекли на тимчасово не підконтрольну Україні територію, їх оголошено у розшук.
 
Також проводяться розшукові заходи стосовно ще одного підозрюваного, який будує свою «кар’єру» у захопленій Волновасі. Чоловік погодився стати так званим начальником «відділу цивільної оборони і надзвичайних ситуацій адміністрації Волноваського району днр». Він контролює роботу систем оповіщення, організовує навчання підлеглих за програмами квазіреспубліки й перевіряє дотримання ними режиму секретності та збереження «державної таємниці». Окрім цього, бере участь у нарадах з керівництвом фейкової райадміністрації.
 
Спеціальні досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статті – 5 та 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео