Полтава Інформ

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт за пособництво у заволодінні 3 млн грн бюджетних коштів

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт за пособництво у заволодінні 3 млн грн бюджетних коштів
412660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно керівника державного підприємства (ДП) за фактом пособництва у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що протягом 2018-2019 років між ДП та товариством-підрядником було укладено низку договорів на виконання будівельних робіт та робіт по благоустрою території державного підприємства в Одеській області.

У подальшому директор державного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав з підрядником акти виконаних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості. Зокрема, щодо вартості та обсягу виконаних будівельних робіт та послуг.

Такі дії керівника держпідприємства дозволили товариству-підряднику протиправно заволодіти понад 3 млн грн.

Посадовій особі згаданого державного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 КК України, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей). Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київська міська прокуратура

Нагадаємо, нещодавно детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру начальнику управління освіти однієї з районних державних адміністрацій (РДА) у місті Києві та керівнику комунального підприємства. Згадані особи підозрюються у заволодінні майже 4 млн грн місцевого бюджету та підробці офіційних документів на постачання послуг з харчування дітей. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-vykrylo-zlovzhyvannia-na-dytiachomu-kharchuvanni-maizhe-na-4-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Держбюджет,бюджетні кошти

© 2020 poltava-inform

Мої відео