Полтава Інформ

Підмінює реальність та називає російських вбивць «героями» – заочно судитимуть чергову «військову кореспондентку»

Підмінює реальність та називає російських вбивць «героями» – заочно судитимуть чергову «військову кореспондентку»
398682 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженки м. Макіївки. Їй інкримінують колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
Черговою жертвою російської пропаганди, що діє на тимчасово окупованій території вже понад 9 років, стала молода дівчина, рідні якої також підтримують ідеологію держави-агресора. Завершивши навчання у так званому виші, обвинувачена з березня 2022 року стала «військовим кореспондентом» на новинних ресурсах «МІСТ», а потім і «Оплот ТБ», що у м. Донецьку.
 
 
У своїх публікаціях й сюжетах «корреспондентка» розповсюджує неправдиву інформацію про нібито обстріли захопленої частини Донецької області військовослужбовцями ЗСУ, викривляючи події на користь окупаційної влади. Апофеозом її «кар’єри» стало створення власного каналу у месенджері «Telegram». У ньому вона також розміщує відео допитів полонених. Крім того, «кореспондентка» відвідує позиції представників незаконних збройних формувань «днр», які знищують українські міста і села, називаючи їх «героями».
 
У квітні 2022 року публікувала репортажі з розбомбленого армією рф м. Маріуполя. Зокрема, пишалася злочинами російських військових, які вбивали українських захисників і цивільних на меткомбінаті «Азовсталь».
 
Наразі обвинувачену оголошено у розшук,  досудове розслідування стосовно неї здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео