Полтава Інформ

Захист коштів ЄС та безпека інвестицій: БЕБ налагоджує партнерство з правоохоронцями Фінляндії

Захист коштів ЄС та безпека інвестицій: БЕБ налагоджує партнерство з правоохоронцями Фінляндії
403945 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання захисту коштів  і технічної допомоги, які надходять від Європейського Союзу та забезпечення рівних умов для роботи іноземного бізнесу обговорювалися під час зустрічі в.о. Директора Бюро економічної безпеки України Едуарда Федорова з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта та представниками Міністерства закордонних справ і Національного бюро розслідувань Фінляндії. Сторони також погодили план заходів щодо налагодження співпраці між Бюро та правоохоронними органами Фінляндії.

«Аналітична діяльність Бюро економічної безпеки  спрямована, зокрема, на створення якісного та прозорого інвестиційного клімату в Україні. Іноземні інвестори, мають бути впевнені в наявності чітких правил для бізнесу в нашій державі, без будь-якого тиску, але зі стабільністю та гарантіями прозорої й безпечної роботи. Крім безпеки інвестицій, ми маємо гарантувати безпеку допомоги, яка надходить в Україну. Вся фінансова та технічна допомога повинна використовуватися за призначенням. Захищатимемо її спільно з нашими іноземними колегами, із запровадженням кращих світових практик», - наголосив Едуард Федоров. 

 

Посол Яакко Лехтовірта зазначив, що сильна в економічній та оборонній сфері Україна  - важливий партнер для Фінляндії. 

«Зараз ми зосередили увагу на гуманітарній та військові допомозі для України, а в майбутньому  будемо фокусуватися на економічній співпраці. Фінляндія зацікавлена інвестувати в Україну, тому економічна безпека є для нас пріоритетом», - зазначив дипломат. 

 

Окремо учасники зустрічі обговорили спільні для України та Фінляндії проблеми, пов’язані зі спробами росії обходити санкції Європейського Союзу. Для загальної безпеки важливо інформувати країни ЄС та закордонні компанії про загрози, виявляти ризики втручання рф на ранній стадії. З цих питань також намітили напрями співпраці.

 

 

 

 

 

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Міжнародна підтримка, Фінляндія

© 2020 poltava-inform

Мої відео