Полтава Інформ

36 тисяч рублів за роботу на нелюдей, які знищили дім – підозрюється очільник філії «донбасгаз «днр» (ФОТО)

36 тисяч рублів за роботу на нелюдей, які знищили дім – підозрюється очільник філії «донбасгаз «днр» (ФОТО)
407984 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

У червні 2022 року місцевий мешканець почав працювати з окупаційною адміністрацією на посаді майстра-газовика «м. Красний Лиман Єнакіївського управління з газопостачання та газифікації державного концерну «донбасгаз» днр». Коли попередній «керівник» втік до м. Єнакієвого, чоловіка, який вислужився перед маріонетками кремля, підвищили до «в.о. начальника дільниці». За два місяці роботи на рф, яка під час наступу зруйнувала його житло, чоловік встиг заробити 36 тис. рублів.

Підозрюваний впроваджував стандарти держави-агресора щодо ремонту газопровідних мереж, які самі ж росіяни і пошкодили. Крім того, контролював роботу працівників. За кожен свій крок він особисто звітував перед російськими «кураторами».

Після звільнення українськими військовими м. Лиману чоловік залишився вдома з батьками. При цьому він розраховував, що за співпрацю з окупантами йому нічого не загрожує. Дружина ж разом з дитиною виїхали до Єнакієвого.

Наразі підозрюваного затримали. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно з Кримінальним кодексом України чоловіку загрожує 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua

Сайт: http://don.gp.gov.ua/

© 2020 poltava-inform

Мої відео