Полтава Інформ

БЕБ запроваджуватиме у практику досвід країн ЄС у захисті фінансових інтересів України та іноземних донорів

БЕБ запроваджуватиме у практику досвід країн ЄС у захисті фінансових інтересів України та іноземних донорів
313783 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Бюро економічної безпеки України та експерти з понад 10 країн обговорили інтеграцію України у систему економічної безпеки ЄС. Мета зустрічі - прийняття практик Європейського Союзу для забезпечення захисту фінансових інтересів України та іноземних донорів. Європейські правоохоронці представили власні навчальні платформи, спрямовані на підвищення кваліфікації детективів та аналітиків, можливість використання кібертехнологій для виявлення та відстеження неправомірних активів. Учасники домовилися сформувати перелік першочергових навчальних тем та запровадити проведення тренінгів на постійній основі.

В.о. Директора БЕБ Едуард Федоров розповів представникам дипломатичних установ та іноземних правоохоронних органів про пріоритети діяльності, стратегію інституційного розвитку Бюро, виклики та цілі у сфері міжнародного співробітництва.

«На часі комплексна інтеграція України у європейську систему економічної безпеки. Окрім іншого, у підслідності БЕБ злочини, пов’язані з незаконним використанням коштів Європейського Союзу.  Ми розуміємо відповідальність у сфері захисту фінансових інтересів України та міжнародних партнерів. Одним з важливих завдань на сьогодні, ми вважаємо взаємодію з іноземними колегами у розслідуваннях економічних злочинів, обмін даними, вивчення міжнародних програм», - наголосив Едуард Федоров.

На зустрічі були представлені результати роботи БЕБ у сфері фінансових розслідувань, а також виклики і потреби, які виникають на даному етапі.

«У перспективі Бюро економічної безпеки відіграватиме вагому роль у безпековому сценарії України та Європи. Спільні зусилля, спрямовані на раннє виявлення незаконної економічної діяльності сприятимуть мінімізації втрат бюджетних фінансових ресурсів. Підтримуємо українських колег і очікуємо на прогрес у залученні БЕБ до співпраці з правоохоронними органами Європейського Союзу», - підкреслив Старший радник Консультативної Місії ЄС в Україні Андрій Баран. 

Міжнародний круглий стіл «Зміцнення потенціалу Бюро економічної безпеки України  у сфері захисту державних фінансових інтересів та міжнародного співробітництва» організовано в рамках співпраці Бюро економічної безпеки України та Управління ООН з наркотиків і злочинності. Участь у заході взяли керівники центрального апарату та територіальних управлінь БЕБ, представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС), Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), експерти з Великої Британії, Франції, Італії, Чехії, Польщі, Фінляндії, Латвії та Швеції.

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки

© 2020 poltava-inform

Мої відео