Полтава Інформ

Аналітики БЕБ упередили відшкодування майже 132 млн «схемного» ПДВ

Аналітики БЕБ упередили відшкодування майже 132 млн «схемного» ПДВ
318148 ПЕРЕГЛЯДІВ

За рекомендаціями аналітиків Бюро економічної безпеки України декільком пов’язаним компаніям, відмовили у бюджетному відшкодуванні податку на додану вартість. У ході інформаційно – аналітичної роботи встановлено низку компаній міста Києва, Харківської та Волинської областей, які сформували суми від’ємного значення за результатами експортних операцій. 

З метою бюджетного відшкодування ПДВ, службові особи цих СГД подали неправдиві відомості про походження товару. Таким чином вони штучно створили підстави та подали відповідні заявки на загальну суму 131,7 млн грн. 

Аналіз господарської діяльності компаній показав що зернові культури документально купувалися по ланцюгу постачання між товариствами. Фактично купівля згаданого товару була відсутня, а зернові насправді були вже експортовані. 

З метою мінімізації та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності згаданих підприємств аналітики БЕБ направили рекомендації до Державної податкової служби щодо проведення перевірки достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

За результатами проведеної позапланової перевірки, ДПС відмовила в бюджетному відшкодуванні ПДВ згаданим компаніям, про що складено відповідні акти.

Співробітники Бюро економічної безпеки України постійно здійснюють моніторинг фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, обсягів імпортованих та експортованих товарів та вживають заходів щодо встановлення правомірності декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, нещодавно аналітики БЕБ не допустили незаконне відшкодування майже 72 млн ПДВ одній з компаній в Харківській області. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/analityky-beb-uperedyly-vidshkoduvannia-maizhe-72-mln-skhemnoho-pdv

Загалом, з початку року, аналітики БЕБ вже упередили відшкодування 310 млн грн «схемного» ПДВ. 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Аналітики БЕБ ,аналітика,ПДВ

© 2020 poltava-inform

Мої відео