Полтава Інформ

Передавали представнику спецслужб РФ дані про об’єкти критичної інфраструктури – судитимуть трьох мешканців столиці

Передавали представнику спецслужб РФ дані про об’єкти критичної інфраструктури – судитимуть трьох мешканців столиці
350391 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Києва, завербованих представниками спецслужб країни-агресора. Двоє з них обвинувачуються у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану  (ч. 2 ст. 111 КК України),  інший -  у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені добровільно погодилися на пропозицію представника спецслужб РФ допомагати йому у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання його завдань вони здійснювали фото та відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури столиці, адмінбудівель державних органів та закладів охорони здоров’я.

Один з них збирав інформацію щодо військових об’єктів, наявності блокпостів і спостережних пунктів, укріплень та перебування військовослужбовців ЗСУ й інших військових формувань, які беруть участь у відсічі збройної агресії.

Зібрані дані вони передавали ворогу за допомогою одного з месенджерів під час особистого листування. За виконання поставлених завдань російською спецслужбою чоловіки отримували грошову винагороду.

За клопотанням прокуратури їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео