Полтава Інформ

Переправляли військовозобов’язаних через держкордон під виглядом волонтерів – на Київщині викрито організовану групу

Переправляли військовозобов’язаних через держкордон під виглядом волонтерів – на Київщині викрито організовану групу
400259 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної та  Білоцерківської окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи  за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що під час воєнного стану мешканець Київщини, залучивши двох спільників, розробив схему з переправлення  військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон з метою отримання прибутку.

За грошову винагороду у 5500 доларів США учасники злочинної групи обіцяли організувати виїзд за кордон за підробленими посвідченнями волонтера  з внесенням відповідних відомостей до інформаційної бази даних «Шлях».

У ході контролю за вчиненням злочину після отримання частини коштів двох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вживаються заходи для встановлення місцеперебування організатора, його оголошено в розшук.

Також встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео