Полтава Інформ

БЕБ припинило діяльність підпільного цеху з виробництва цигарок на Волині

БЕБ припинило діяльність підпільного цеху з виробництва цигарок на Волині
422354 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області припинили діяльність підпільного цеху з виробництва цигарок. Трьом особам повідомлено про підозру.

Встановлюється повне коло причетних осіб та перевіряється інформація щодо незаконного вивезення тютюнової продукції до країн Європейського Союзу.

Слідством встановлено, що підозрювані організували підпільний цех із виробництва тютюнових виробів відомої світової марки, а також їх зберігання на території Волинської області. У подальшому підроблені цигарки продавалися на Львівщині. За попередніми оцінками, виробничі потужності дозволяли виготовляти до 20 тис. пачок цигарок щодоби. 

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили устаткування для виготовлення цигарок, обладнання для їх пакування, обгортки пачок та понад 5,5 тонн тютюну. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить близько 20 млн грн, у тому числі вартість підакцизної продукції становить 2 млн гривень.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід. З метою відшкодування заподіяної шкоди накладено арешт на майно підозрюваних.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28,  ч.2 ст.204 КК України (незаконне виготовлення тютюнових виробів, вчинення кримінального правопорушення групою осіб) здійснюють детективи Територіального управлінням БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури та при оперативному супроводі управління стратегічних розслідувань Нацполіції України у Львівській області. Нагадаємо БЕБ розслідує справу з ухилення від сплати податків у сумі понад 270 млн грн. Гендиректору тютюнової компанії повідомлено про підозру. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-rozsliduie-spravu-z-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv-u-sumi-ponad-270-mln-hrn-hendyrektoru-tiutiunovoi-kompanii-povidomleno-pro-pidozru

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,контрафактні цигарки

© 2020 poltava-inform

Мої відео