Полтава Інформ

Заробляли на депозитах вкладників – на Донеччині викрито організовану групу банківських працівників

Заробляли на депозитах вкладників – на Донеччині викрито організовану групу банківських працівників
349339 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом працівницям банківської установи у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні, вчиненими організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України).
За даними слідства, у 2015 році начальник відділення, менеджер та касир однієї з банківських установ Донецької області розробили злочинну схему з привласнення коштів клієнтів.
Підозрювані підробляли банківські документи та знімали грошові кошти у національній валюті та доларах США з депозитних рахунків вкладників. По завершенню строків дії депозитів вони переконували клієнтів у пролонгації вкладів, мотивуючи суттєвим зростанням суми майбутніх виплат.
Упродовж трьох років організована група незаконно заволоділа грошима клієнтів на загальну суму близько 600 тис грн.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
Максимальне покарання за санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

© 2020 poltava-inform

Мої відео